Roślina w pełni wykorzystana

Moringa olejodajna to jedna z niewielu roślin, których części w zasadzie nie marnują się wcale. Człowiek wykorzystuje wszystko- od owoców, po pędy, korzenie oraz nasiona. Jej odporność na warunki atmosferyczne sprawiła, że z Azji została rozprzestrzeniona na inne kontynenty. Początkowo spotkać można ją było w Himalajach. Obecnie nie tylko w Azji, ale i w Afryce czy w Ameryce Południowej.

Moc witamin w jednej roślinie

Moringa olejodajna to roślina niezwykle bogata w witaminy. Niewiele osób wie, że zawiera olbrzymie ilości witaminy A, witaminy E, witaminy C, a także zawiera dwa razy białka niż soja. Moringa olejodajna jest również doskonałym źródłem żelaza i potasu, a także zawiera w sobie pierwiastki mniej popularne w naszym pożywieniu: mangan, chrom i brom.

Moringa olejodajna doskonałym zabezpieczeniem antynowotworowym

Regularna suplementacja moringi olejodajnej może uchronić nas przed chorobą nowotworową. Obecne w niej glukozynolany i izotiocyjanian benzylu mają niesamowitą zdolność niszczenia komórek nowotworowych, która została potwierdzona w wielu badaniach naukowych.